Lær at bage med de gamle kornsorter

Se aktuelle kurser her

Vi skal arbejde med

– Surdej & gær
– Langtidshævning (koldhævning)
– Æltning på maskiner og i hånd
– Bagning af rugbrød, boller og franskbrød
– Bagning med hvede, rug, spelt og byg
– I får bageopskrifter, forskelligt brød samt en surdej med hjem

Kurset
Kursisterne opdeles af 2 hold og er sammen to og to om én bagemaskine, én ovn m.m.

Formål
Formålet er at kursisten får redskaber med hjem til at arbejde i sit eget køkken, dvs. vores faciliteter ligner det kursisten har hjemme, hvilket er en røremaskine, bage termometer, div. skåle og el-ovn.

Langtidshævet brød
Vi ønsker at vise at bagning kan indpasses i en travl hverdag. Det tager f.eks. kun 15-20 min. at røre en dej sammen på røremaskine, dejen stilles til langtidshævning i køleskab og man kan bage brødet, når man har tid, for dejen kan hæve 12-24 timer.

Mel af gamlekornsorter
Vi vil arbejde med mel af de gamle kornsorter som spelt, ølandshvede, byg og svedjerug.
Vi vil arbejde med surdej og kursisten får en surdej med hjem.
Vi vil bage franskbrød, boller, rugbrød, knækbrød og tærtebunde.

Stenformalet mel
Der vil være teori omkring de gamle kornsorter og stenformaling, da det er vigtigt at kende forskel på valsestolsmel og stenformalet mel.

Program for bagekursus

09.00-09.30 ankomst med te, kaffe og brød & orientering
09.30-12.30 forberede dej til langtidshævning
12.30-13.30 frokost
13.30-15.00 bagning i grupper
15.00-15.30 eftermiddagskaffe med bage-og melteori.
15.30-16.30 bagning i grupper
16.30-17.00 afrunding og mulighed for at handle mel i gårdbutik

Vi har dagen før forberedt landtidshævet dej til bagning om eftermiddagen. Den dej der bliver fremstillet om formiddagen får kursisten med hjem til bagning dagen efter.

Pris for bagekursus
1.050,-kr

indbefatter undervisning, forplejning (vi hjælpes ad i køkkenet), surdej, bageopskrifter og masser af brød til at tage med hjem.

Medbring: 2-3 store skåle til dej, en krukke til surdej, poser til brød, forklæde, indesko, kuglepen, papir og gerne kamera til at tage billeder.

Sted for bagekursus
Falslevgård
Hadsundvej 112
9550 Mariager

(hvis din gps leder dig til en gård med stort hegn/låge, skal du blot 400 meter mod Hadsund.
Der er et skilt ved vejen samt et øko-flag, så det er til at se, hvor du skal dreje ind. Hvis du alligevel ikke kan finde det, ringer du blot til Niels, som har telefonen åben: 25 37 00 74)

Tilmelding/betaling

Du/I er først sikret plads, når indbetalingen er sket.
Vi sender en ordrebekræftelse, når indbetalingen er registreret. Vi trækker pengene 2-5 hverdagen efter bestilling.
Vi sender ligeledes en email til 5 dage før kurset med praktiske oplysninger – de samme praktiske ting, som du også finder her på siden.

Vedr. spørgsmål ang. kurset, rettes henvendelse til Ida på idakirkfoged@icloud.com 

Afbud: Er du forhindret i at komme på kurset?

hvis du aflyser mere end 4 uger før kurset, får du refunderet 2/3 af dit beløb – det vil sige 700 kr – og vi beholder 350 kr i depositum.

 
hvis du aflyser mindre end 4 uger før kurset, får du ikke refunderet dine penge
 
hvis du aflyser, men ønsker et andet kursus, så beder vi dig skrive til idakirkfoged@icloud.com, hvorefter vi beder dig via webshoppen at bestille/betale det ønskede kursus, såfremt der er plads, og vi annullerer det første køb, og trækker kun pengene fra det kursus, som du vil på. Dette skal ske 4 uger før det aflyste kursus’ start.
 
hvis vi som afholder af kurset, må aflyse kurset pga. sygdom, refunderer vi naturligvis hele dit indbetalede beløb.
Vi glæder os til at se dig
Venlig hilsen Karin og Niels

Ønsker du privatkursus for 8-12 personer? Skriv til idakirkfoged@icloud.com

Ønsker du overnatning i forbindelse med bagekursus? Se nedenfor.